Düğünlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aslında sevinçli bir telaş ile başlanan hazırlıklar, zamanın az, yapılacak işlerin çok olması nedeniyle stresli günlere dönüşmesin. Hazırlıklar hem çok keyifli hem de yorucudur. Bu nedenle hazırlıklara birkaç ay öncesinden başlamak ve telaşa kapılmadan işleri sırayla yapmak yorgunluğunuzu azaltacaktır.

Adım Adım Düğün Organizasyonu Hazırlıkları

Öncelikle müstakbel eşinizle nasıl bir düğün istediğinize karar vermelisiniz. Görkemli bir düğün mü yoksa sade bir düğün mü? Bu noktada aileler ile görüşüp onların fikirlerini almakta fayda olabilir.

Düğününüz ile ilgili tüm notları alabileceğiniz bir Düğün Not Defteri’nizin olması işinizi kolaylaştıracaktır. Bu süreçte aklınıza gelen isteklerinizi, yapılacaklar listenizi, fikirlerinizi, seçimlerinizi, görüşmelerinizi vb herşeyi bu deftere yazmanızı tavsiye ederim. Bu konu ile ilgili geri dönüp bakmak istediğiniz ne olursa olsun bu defterde bulmak hem sizi “nereye yazmıştım?” diyerek aramaktan kurtarır hem de firmalarla görüşmelerinizin detaylarını net bir şekilde hatırlamanızı sağlar.

Düğün nikah ile birlikte mi olacak yoksa nikah dairesinde kıyılan nikahtan sonra mı düğüne geçilecek? Mekan ve davetli sayısını etkileyebileceğinden öncelikli verilmesi gereken karar budur.

Düğününüz için uygun olduğunu düşündüğünüz mekanlarla ve organizasyon firmaları ile görüşmeli ve bilgi almalısınız. Mekanın kapasitesi, müsait olduğu tarihler, menü alternatifleri, büyük bir alan ise organizasyon süresinde dışarıdan müşteri kabul edip etmedikleri ve size sundukları hizmetlerle ilgili detaylı bir görüşme yapmanızda fayda var. Teknelerde organizasyon süresinde sizden başka müşteri kabul edilmez.

Düğün davetinizin yemekli mi, kokteyl mi yoksa açık büfe mi olmasını istiyorsunuz?

Mekanlarla yaptığınız görüşmeleri takip eden günlerde sakin bir kafayla gözden geçirip öncelikle tarih ve yer tercihinizi yapmalısınız.

Hem nikah dairelerinin, hem teknelerin hem de mekanların hafta sonu tarihleri çok çabuk dolduğundan anlaşma için elinizi çabuk tutmalısınız.

Gelinlik için modellere bakmaya başlayabilirsiniz. Size yakışan ve içinize sinen bir model belirleyin.

Vereceğiniz davet için organizasyon firmaları ile görüşerek karşılıklı kolay anlaşacağınız, elektriğinizin tuttuğu firmayı belirleyiniz. Bu süreçte aynı dili konuştuğunuz biriyle çalışmak size hem zaman kazandırır hem de konuştuklarınızın gerçeğe dönüşmesinde sonuçtan memnun kalırsınız.

Davetli listenizi hazırlayınız. Davetli sayınızın %10 sapma gösterebileceğini unutmayınız.

Davetiyelerinizi modelini, adedini ve davet metninizi belirleyip baskıya veriniz.

Damatlık modellerini inceleyerek seçiminizi yapınız.

Düğün tarihinizden en az 1 ay önce davetiyelerinizi gönderiniz. Özellikle yaz aylarında tatil planları erken yapıldığından ve şirketlerdeki çalışan tatilleri birbirine bağlantılı hazırlandığından değişim problemi yaşanmaması için gerekli süreyi gözönünde bulundurunuz.

Balayı alternatiflerinizi gözden geçirip balayınızı geçireceğiniz yeri seçiniz. Gerekli rezervasyonları yaptırınız.

Davetiyenize gelen LCV kayıtlarının düzenli tutulması önemlidir. Davetli listenizi kontrol ederek organizasyon firmasını bilgilendiriniz.

Nikah şahitlerinizi belirleyip kendilerine haber veriniz.

Cilt bakımınızı yaptırınız. Düğünde yaptıracağınız makyajı deneyiniz.

Düğünden önceki son 15 gün içinde gelinlik-damatlığınızı, ayakkabılarınızı ve aksesuarlarınızı deneyiniz. Yüzüklerinizi kontrol ediniz.

Gelin çiçeğinizi sipariş ediniz.

Organizasyonu başından sonuna gözden geçiriniz, organizasyon firmanız ile son kontrolleri ve görev dağılımlarının üzerinden gidiniz.

Bir fotoğrafçı düğün günü sabahtan itibaren sizinle olup tüm hazırlıklarınızı kareleyerek onu günü unutulmaz kılabilir. İster misiniz?

Düğün seremoniniz yemekli olacak ise oturma planını hazırlayınız ve organizasyon firmanıza gerekli hazırlıkların yapılması için bildiriniz.

Düğün pastanızı sipariş ediniz.

Düğünden önceki son haftaya geldiniz. Heyecanınızı tariflemek güç artık J

Cilt ve vücut bakımınızı yaptırınız.

Gelinliğinizi, damatlığınızı, ayakkabılarınızı ve yüzüklerinizi kontrol ediniz. Eğer varsa üzerlerindeki etiketleri çıkartınız.

Davetli listenizi kontrol ediniz, şahitlerinizle görüşünüz.

İşte o büyülü gün geldi artık…

Akşam çok geç yatmamaya özen gösteriniz. Yüzünüz, gözleriniz ve siz güzelce dinlenerek yeni bir güne hazırlanın.

Düğün günü nelere dikkat edilmeli?

Düğün günü kuaförünüze giderken mutlaka gömlek giyiniz. Böylece düğmelerini açarak saçınız ve makyajınız bozulmadan çıkartabilirsiniz.

Düğün boyunca makyajınız özellikle rujunuzunu tazelemeniz gerekebilir. Aileniz yakınlarınızla ilgileneceğinden bir arkadaşınıza makyaj çantanızı emanet edip gece boyunca birkaç defa size hatırlatma yapmasını rica ediniz.

Takılar günümüzde gelin ve damadın boynuna asılan kurdele şeklindeki kuşaklara veya takı çantasına konuluyor. Takıları toplayıp sizin için saklayacak kişiyi düğün başlamadan belirlemenizde fayda var.

Düğün hem çok keyifli ve eğlencelidir hem de oldukça yorucu. Şıklığınızın yanında rahatlığınıza da önem vermelisiniz. Özellikle ilerleyen saatlerde kullanılmak üzere rahat ettiğiniz topuksuz bir ayakkabınızı yanınızda bulundurunuz.

Bu gün sizin gününüz, keyfini çıkarın.

Mutluluklar dileriz.